<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=420842178274848&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

AKTIV-X: ny giv og fornyet fokus

Skrevet av X - 03 Nov 2017

X_Trening_17.jpg“På X er alt mulig!”

Lettere andpusten og med begeistring i blikket kommer Gro Malones rett fra hotellobbyen på Moxy.

“Nå har jeg akkurat hatt en boost med ansatte på Moxy, og der er jo alt lov. Helt enkle bevegelser som alle kan være med på. Og tror du ikke at mens vi står der og rocker i vei, så kaster kundene seg også med i dansen …!”

Som fagansvarlig for helse og trening på X er Gro i disse dager høyt og lavt på kongressenteret – hun er nemlig travelt opptatt med å teste ut X sitt nye våpen mot konferansetretthet: aktivitetstilbudet AKTIV-X.

AKTIV-X kan bestå av alt fra fire minutter med boost (lette øvelser i møterom) til 45–60 minutter med powerwalk, yoga, Crossfit eller dans.

Større utbytte av arrangementet

For deltakere på kurs og konferanse blir det gjerne lange og intense dager i konferansesalen eller på møterommet. Det er ikke lett å holde energien og konsentrasjonen på topp når man sitter flere timer i strekk og hører på foredrag og presentasjoner.

Man blir stiv i muskulaturen, synker hen på stolen og kjenner at energinivået daler i takt med engasjementet for det som blir presentert fra scenen.

Jo strammere programmet er, desto mer sliten og ufokusert blir deltakerne. Gjespene sprer seg som ild i tørt gress.

“Det er unaturlig for kroppen, og hjernen, og sitte i ro en hel dag,” sier Gro. “Mange opplever at de blir urolig i kroppen, og at de mister konsentrasjonen.”

Er det noe rart at det da blir så som så med kunnskapsoverføringen? Da trengs det et energikick for å løse opp stemningen og få ny energi!

Her kommer AKTIV-X og Gro inn i bildet. Hun er utdannet danser og ballettpedagog fra Den Norske Balletthøyskole og har lang erfaring innen dans og trening. Hennes uttalte mål er å få folk til å bevege seg. Med andre ord er jobben hennes på X å gi deltakerne endorfinrushet som gir dem maksimalt utbytte av arrangementsdagen.


Teamwork og fysisk aktivitet – en perfekt kombo

Gro er ikke i tvil: “Fysisk aktivitet og event passer perfekt sammen – følelsen av ro og velvære som følge av økt utskilling av endorfiner, har positiv innvirkning på samarbeid. Selv en kort økt gir høyere arbeidskapasitet, konsentrasjon og overskudd.”

 

X_Trening_21_2.jpg

Hun har vitenskapen på sin side. All forskning på fysisk aktivitet for ansatte og møte- og eventdeltakere viser det samme: Etter å ha vært i bevegelse og fått i gang blodsirkulasjonen blir man rett og slett gladere og mer positivt innstilt til medarbeidere og andre deltakere. Man blir mer utholdende i stressende situasjoner, og mer effektiv i gruppeaktiviteter.


AKTIV-X – kuren mot konferansetretthet

Hva gjør typiske kurs- og konferansedeltakere idet de kommer ut fra møtelokalet eller konferansesalen etter en times intens konsentrasjon? Jo, de går rett til kaffemaskinen. Kaffe har en midlertidig oppkvikkende effekt, men når denne avtar, føler man seg gjerne enda sløvere enn før. Lett fysisk aktivitet, derimot, øker blodforsyningen til musklene og pumper oksygen til hjernen.

Fokus er en knapp ressurs på konferanser. Det er begrenset hvor lenge deltakere klarer å sitte stille og holde oppmerksomheten oppe før de må ta et avbrekk med en annerledes aktivitet. Jo mer annerledes denne aktiviteten er, desto bedre avkobling får hodet, og desto større blir evnen til å fokusere når møtet/presentasjonen begynner igjen.

“Alle er kjempefornøyd med konseptet, det er en skikkelig stemningsoppløser,” sier Gro entusiastisk.

Gruppen som nylig deltok på hennes happening, kan nok skrive under på dét.

“Vi hadde en gruppe på 150 stykker, fra tre bedrifter som hadde slått seg sammen,” kan Gro fortelle. “De var i oppstartsfasen og trengte måter å samarbeide på som er nytt og kreativt og krever litt mer av dem enn vanlig arbeidsprosess. Jeg delte dem opp i grupper og lærte dem enkle hip-hop-trinn. Så gikk de sammen i mindre grupper og lagde litt selv, dvs. “klapp fire ganger, high five”. Dette er ting som alle greier, men det må samarbeides på en ny måte. Til slutt danset alle sammen. Hele seansen ble filmet og vist på storskjerm under middagen på kvelden. Kan du tenke deg det samholdet de fikk i gruppen?”

Gro Malones er stolt av konseptet hun tester ut: «Det er mange hotell som tilbyr trening, men ikke på den måten vi gjør det på her på X.»

AKTIV-X er essensen av events: uforglemmelige møter mellom mennesker.

 

X meeting point - kontakt oss